01: Om Mikael Bedrup…

”Hej, jag heter Mikael!”, Mikael Bedrup, är prästvigd för Svenska Kyrkan (Verbi Divini Minister – det gudomliga Ordets tjänare – som den faktiska titeln är på mitt livsuppdrag) den 14:e juni år 2009.

Innan prästvigningen var jag under 16 år discjockey på Stockholms inneställen, därefter eventproducent på AB NÖJES HUSET, där jag ansvarade för ca 15.000 events i vårt land och utomlands. Uppdragsgivare var näringslivets ledande företag.

Föreläser sedan år 2005 också bl.a om beroende och medberoende. Kör också motorcykel på min fritid.

Under hela mitt tidigare liv, var de få gånger jag hörde någon tala om böckernas bok, Bibeln, märkligt nog eller om den kristna tron. Även idag i en del församlingar, har jag anat att man inte vågar tala om Bibeln särskilt ofta eller klart. Det kan ibland tyckas som om den inte fanns. Och den bild som förs fram kommer ofta via tv och tidningar och som ofta är sprungna ur snäva sammanhang, ibland med oriktiga eller dåliga kunskaper. Det finns ju över 2,1 miljarder kristna, alla kan inte vara lurade.

När jag så fick det Nya testamentet i min hand på en mc-mässa år 2000, ”Biker-Bibeln”, kom den att förbättra mitt liv radikalt. Vem hade kunna tro detta. Absolut inte jag. Tomrummet inom mig fylldes sakteliga.

Idag är det min plikt och mitt kall att ”skicka vidare” de kunskaper jag fått om denna radikala boks budskap.Inte bara i predikningar, utan vill även nå ut till fler, över hela vårt land. Detta eftersom boken förbättrade mitt liv, men det tog tid och mycket studier, innan tron fick fäste i mitt hjärta och huvud. Jag ifrågasatte mycket…

Bibeln ger mig idag sinnesro, den korrigar mitt liv – mitt tänkande och mitt handlande – och den har gett mig bättre och rikare relationer. Så kan den göra även med Ditt liv.

Välkommen till resan, härifrån till evigheten! 

Guds frid önskar jag Dig från botten av mitt hjärta!

Mikael Bedrup

VDM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: