Predikningar

När predikar jag nästa gång?

mb-predikar-i-mc-vast-och-stola
Mitt uppdrag är som präst, Verbi Divini Minister
– ”det gudomliga ordets tjänare” och jag arbetar som komminister i Svenska Kyrkan, Tierps Pastorat sedan 2010 (som ligger mellan Uppsala och Gävle efter E4:an). Se vår hemsida.

Min hemmabas är Tolfta församling i Köpingen Tierp. Kyrkan heter Nathanaelskyrkan.  Här leder jag alla sorters kyrkliga handlingar; allt från gudstjänster gällande dop, vigslar, begravningar och gudstjänster, högmässor samt andakter. Nathanaelsgården nedanför är vår mötesplats och där har jag mitt kontor.

Mikael Bedrup talar på Jesusmanifestationen

Predikar även i andra sammanhang över hela landet såsom i mc-gudstjänster och leder även gudstjänster som dop, vigslar och begravningar – när tillfälle ges och det fungerar för min ordinarie tjänst. Fråga gärna!

Jag är ledare av ”Sinnesromässan i Tierp” i Nathanaelskyrkan. Den startade jag 2010 och den drar många människor, alltid den sista söndagen kl. 1600 i månaden mellan september och april. Gudstjänsten dit många kommit sedan start innehåller bl.a. modern cool musik, oftast delar någon med sig av sitt liv – hur det var, vad som hände och hur det är nu, det är druvjuice och glutenfritt bröd i nattvarden och de inspirerande predikningarna har gjort att väldigt många, även långväga söker sig hit och tar del av de 12-stegen mot frihet. Här är det vi som kommer som tillsammans gör Sinnesromässan, det är en stor delaktighet. Är även samordnare för hela Uppsala Stifts Sinnesronätverksgrupp tillsammans med diakonen Christina Rangstedt, Salabackekyrkan.

image

Sinnesrogruppen” i Nathanaelsgården startar kl. 1400 – här delar vi varandras liv och det går också bra att bara lyssna och lära. Kl. 15 är det här gratis fika och jyst ”häng”. Många kommer långväga och det brukar bli fullsatt.

Leder också sedan 2011 ”MC-gudstjänsten med nattvard” på ovan plats. Det blir alltid fullsatt, även väldigt många långväga kommer alltid. Bikers, hojåkare, intresserade och församlingsmedlemmar vallfärdar hit. Här blandas högljudd medryckande rockmusik från det kända bandet ”Too Much Monkey Business”, någon delar om sitt liv & friheten med hojlivet, gratis korvgrillning efteråt, sedan är det alltid gemensam mc-kortege till spännande kulturplats med fika och vi har de senaste åren avslutat med gemensam middag. Alltid kl. 11 den sista söndagen i maj & augusti. Kom i tid!

mb-predikar-fullsatt-kyrka-2-liten-bild-annu-mindre

Create a website or blog at WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: