Predikningar

När predikar jag nästa gång?

mb-predikar-i-mc-vast-och-stola
Mitt uppdrag är som präst, Verbi Divini Minister
– ”det gudomliga ordets tjänare” och jag har arbetat först som komminister i Svenska Kyrkan i Gottsunda församling, sedan mellan år 2010 – 2018 i Tierps Pastorat, därefter har uppdraget varit i Skåne, nu i Trelleborgs församling.

Bor sedan april 2018 utanför Anderslöv i Skåne. Mitt uppdrag som präst är att jag leder alla sorters kyrkliga handlingar; allt från gudstjänster gällande dop, vigslar, begravningar och gudstjänster, högmässor samt andakter. Och även själavård.

Mikael Bedrup talar på Jesusmanifestationen

Predikar även i andra sammanhang över hela landet såsom i mc-gudstjänster och leder även gudstjänster som dop, vigslar och begravningar – när tillfälle ges och det fungerar för min ordinarie tjänst. Fråga gärna!

Jag har varit ledare av den omtalade ”Sinnesromässan i Tierp” i åtta år i Nathanaelskyrkan. Den startade och ledde jag varje gång sedan 2010 och den drog väldigt många människor, och var alltid den sista söndagen kl. 1600 i månaden mellan september och april. Gudstjänsten dit många kom sedan start, innehöll bl.a. modern cool musik, oftast delade någon med sig av sitt liv – hur det var, vad som hände och hur det är nu, det var druvjuice och glutenfritt bröd i nattvarden och de inspirerande predikningarna gjorde att väldigt många, även långväga sökte sig dit och tog del av de 12-stegen mot frihet.

Här var det vi som kom som tillsammans gjorde Sinnesromässan, det var en väldigt stor delaktighet. Var även samordnare för hela Uppsala Stifts Sinnesronätverksgrupp tillsammans med diakonen Christina Rangstedt, Salabackekyrkan.

image

Ledde också sedan 2011 ”MC-gudstjänsten med nattvard” som var vida känd över hela landet på ovan plats. Det blev alltid fullsatt, även väldigt många långväga kom alltid. Bikers, hojåkare, intresserade och församlingsmedlemmar vallfärdade dit. Här blandades högljudd medryckande rockmusik från det kända bandet ”Too Much Monkey Business”, någon delade om sitt liv & friheten med hojlivet, gratis korvgrillning var det alltid efteråt, sedan var det alltid gemensam mc-kortege till spännande kulturplats med fika och de senaste åren avslutade vi alltid med gemensam middag. Se bild nedan.

mb-predikar-fullsatt-kyrka-2-liten-bild-annu-mindre

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: