Föreläsningar

Jag föreläser sedan många år över hela landet, bl.a. om;

  • Beroende & medberoende – Hur det fungerar och trasar sönder familjer samt hur man kan tillfriskna.
  • Från fest till präst – min life-story – Hur det var och hur det nu är. Varför lyckades jag ta mig ur beroende och medberoende? Vad krävdes? Kan kyrkorna lära sig något av dessa erfarenheter. Man räknar med att i denna grupp i Sverige idag finns det sammanlagt 1 miljon människor. Vill vi hjälpa alla de som lider därute och det finns en lösning, talar jag inspirerat om.

mikael-och-pappa-ca-1964

  • Ted Gärdestads musik och texter kopplade till Bibelns berättelser. Ett uppskattat musikprogram som ger Teds musik och Kenneths texter en helt ny och djupare innebörd. Här arbetar jag ihop med musiker

 

  • De glömda barnen – Ca. 380 000 barn blir inte tillräckligt sedda i vårt land, pga. alkohol, droger och psykisk ohälsa, vilket kan skada dem nu och i framtiden och då då även deras anhöriga. Hur identifierar man alla dessa? Vad kan man göra

 

  • Sinnesroarbete eller 12 steg mot frihet – Hur kan de 12-stegen hjälpa beroende, medberoende och ”normalstörda” till ett bättre meningsfullare och innerligare liv? Har arbetat i många år genom och med de 12 stegen, sprungna ur AA;s traditioner och program för andligt tillfrisknande, dels genom själavård och sorgearbete och dels genom Sinnesrogruppsarbeten samt genom att leda och driva Sinnesromässor.

 

  • Motorcykelmission – Har under många år som präst och biker befunnit mig i mc-kulturen och spridit det glada budskapet. Hur kan man nå nya grupper och vad krävs, är frågor som ständigt dyker upp. Har lett fullsatta mc-gudstjänster, betjänat mc-relaterade dop, vigslar och begravningar. Har kristenheten och kyrkan något att lära av detta unika arbete?

Mikael Bedrup föreläste Gävle Stadsbibliotek 20090909.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: