Naturen och vetenskapen…

Klimat mötet startar idag.

Gottsunda kyrka, där jag har mitt uppdrag!

Hela skapelsen står på spel. Oftast lyssnar man på vetenskapens och forskningarnas råd, men när det kommer nära en själv, ens egna behov, dvs. att man förväntas själv avstå från egna förmåner, blir avkallet inte lika adekvat och man sluter ofta öronen. Detta verkar ofta gälla alkohol och även hur man behandlar vår jord, som vi tömmer på dess oersättliga tillgångar. De rika länderna vill inte avstå sina förmåner och u-länderna vill ha bättre levnadsvillkor. Jämka kan vara ett ledord. Makten och pengarna verkar styra vår framtid. Vi får be för klimatmötet i Köpenhamn!

Drugsmart, en ny hemsida med info för ungdomar om droger och alkohol är värd ett besök förresten. Se den här…

Det blev tre predikningar förra veckan, vilket var verkligen roligt. Älskar att tala om Jesus och det befriande budskapet som gäller alla. Tror ju verkligen på Gud. Igår var det andra advent och i Gottsunda kyrka hade vi sång gudstjänst med ljuständning. Tycker det blev en fin stund, vilket flera också ansåg vid det ”heliga fikat” efteråt.

”Stämningsfullt – en vinterresa” är Janne Schaffers nya cd, som det i skrivandes stund görs reklam för i min TV, och han är en gudabenådad artist och även min vän, som kommer just till Gottsunda kyrka den 21 mars, då han där får trollbinda oss alla tillsammans med vår kör. Jag kommer att predika i den annorlunda gudstjänsten. Så säger en del att kyrkan inte förnyar sig eller att gudstjänsterna är tråkiga. De har nog inte varit där tillräckligt ofta. När kommer du till Gottsunda kyrkan? Vi har spännande program i juletid? Glöm inte bort att just du är älskad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: