Kicka aktiva fyllon…eller hur var det med Persbrandt..

Persbrandt kickades från Dramtaen, då han inte ville bli fri från spriten….

Människor som dricker sprit på ett osunt sätt är en fara. Både för sig själva och för andra. Många skyler över, ”räddar” den som ställer till det pga okontrollerat alkoholintag. Framför allt om de själva kan tjäna på det, dvs. om den som dricker kan dra in inkomster för andra, så finns en benägenhet att inte ingripa. Liksom likgiltigheten och bristen på mod att hjälpa den sjuke kan bli förödande för den sjuke och för dennes omgivning. Alkoholism är en sjukdom.

Traditionen inom självhjälpsrörelsen, 12-stegs, säger att man skall ge den aktiv en chans. Erbjud hjälp, behandlingshem. Vill den sjuke inte ta chansen att tillfriskna om detta ultimatum kommer från en arbetsgivare, så avskeda vedebörande. Hårt? Inte. Man skall inte tillåta alkohol på jobbet. Folk som dricker för mycket, ljuger och är oärliga.

Nu sägs det att Persbrandt blev kickad då han inte ville sluta dricke eller ta hjälp. Förvånad. Inte jag. Om det stämmer vet jag inte. Dock kan jag säga att fyllon inte vill erkänna sitt riskbruk förrän de nått sin personliga botten. Ibland måste man bli av med jobbet, ekonomin, vänner etc. En del behöver inte nå så djupt. Omgivningen kan hjälpa eller stjälpa.

Dramatens ledning, om artikeln i Aftonbladet idag stämmer, är i så fall ett föredöme. ”Nej, det är lugnt”; brukar fyllona säga. ”Nej, det är det inte”; säger de som vill sin Broder eller Syster väl. ”Ta hjälp och vill du inte, tack och adjö”. Jesus frågar ofta i Bibeln; ”Vill du bli frisk?”. Bra fråga. eller hur! Läs artikeln här: http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article6456291.ab

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: