Präster borde använda nätet för att bli bättre människofiskare…

En uppmaning i tiden.

Är fortfarande förvånad över hur få präster det är som bloggar och skriver på internet. Jag har bloggat flera år och det är ett bra forum för att föra fram tankar och åsikter på. Nu reagerar också den inte så unge Påven. Han anser att präster bör bli bättre på att använda nätet för att ”fånga” människor. Läs mer här…

Vill man som präst göra skillnad och ta missionsbefallningen på allvar måste våra kyrkor bli bättre på att nå ut till människor. För mig som arbetat med marknadsföring och information, anser att det är mycket  märkligt att våra kyrkor är så dåliga på synas. Mångas hemsidor t.ex är direkt usla. Även mångas församlingsblad, de känns ofta ”gamla” i sin layout och texterna berör inte alltid det människor undrar över. Och uppdateringerna sker för sällan på just hemsidorma. Även tvåvägskommunikationen känns obefintlig i mångas fall.

Det finns stora möjligheter med dagens teknik att kunna påverka och vara med i debatten idag, men viljan och prioriteringen måste finnas. Vill man nå ut? Vill man få fler gudstjänsfirare i sina församlingar och verksamheter?

Eller är det så att man tror att allt skall fungera som det alltid gjort, att människor inte skaffat sig nya teknik och kommunikationsvanor? Eller är man bekväma? Eller är man ointresserad? Har idag studerat några kyrkliga hemsidor, men vill inte namnge dem. Det finns några riktigt bra. ”Ta rygg på dessa”. ”Följ mig”; säger ju Jesus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: