Vikten av egen kontemplation

Bevara ordningen så skall ordningen bevara dig.

Struktur ger ramar för våra liv och motverkar skadlig gränslöshet.

Är fortfarande på underbart vackra Stjärnholm nära Oxelösund. En vecka där ledarskapsfrågor ventileras och tydliggörs.

Bön och gudstjänst tre gånger per dag inramar det andliga dygnet (bild från Livets kapell här ovan) Märker vikten efter långa dagar i grupp, behovet av egen tid. Jesus drog sig föredömligt för oss till egen avskildhet för bön och eftertanke och för att bara vara.

Direkt efter tidig middag drog jag mig tillbaks in i egen tystnad ikväll. Ju äldre jag blivit ju mer inser jag behovet av stillhet och ensamhet. Mötet med mitt Sanna jag och Gud är centralt för mitt varande. För att ge behövs tid för kontemplation.

Ber och samlar kraft för min gärning som präst. Gud ger vägledning, men förutsättningen är att jag lyssnar inåt. Och att jag vilar och sover.

Ta hand om Dig! Du är värdefull och älskad. Och livsfarlig, både för Dig själv och andra.

Var därför försiktig och öppna ditt hjärtas öron.

En kommentar på “Vikten av egen kontemplation

Add yours

  1. Tjena Mikael,

    Verkar var en omfattande kursvecka du är på, med massor av nyttig information även för en erfaren som du. Jag har varit på liknande inom privata jobbsidan, så jag vet att det är jobbigt. Men, ett tips är; om du vill ta till dig det här. Egen kontemplation är inte livsviktig denna vecka, bättre att skapa relationer och visa vem man är på så sätt. Det underlättar för den som ska samarbeta med dig längre fram. Vi kanske har olika åsikter här, men godkänner du min kommentar så har du respekt! mvh Emanuel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: