Annorlunda gudstjänst!

Inte som vanligt..

Smälter gårdagens intryck med Janne Schaffer, Stefan Blomqvist och våra kyrkokörer i Gottsunda kyrka igår kväll, detta efter en härlig solig promenad idag.

Gudstjänstkonsert var det, en typ av musikgudstjänst, men ändå inte. Ovanlig form för många. Tror vi lyckades få ihop de två delarna, musik och gudstjänst. Jag vill inte att man använder kyrkan som en renodlad konsertarena, utan det Goda budskapet skall förmedlas också. Ovanlig form för Janne, sade han. Vi bägge fick passa oss för att tala för länge. Höll en kortare predikan än vanligt och utgick från Paulus mening i Romarbrevet: ”Jag skäms inte för evangeliet..”.

Eftersom det kom många som inte brukar vara hos oss ville jag ta tillfället i att tala rent och klart och peka på centrum, Jesus.

Trots vägkaos och snöoväder blev det nästan fullt i kyrksalen. Trodde inte det skulle bli så pga vädret, ett mirakel.

Har fått en del SMS som uttrycker glädje över kvällen, vilket gör mig glad.

Tack Inger Knecht-Lindmark för ditt mod och kunskap med kören. Tack till körerna, vaktmästarna och övriga. Tillsammans har vi kanske fått upp medvetandet för våra olika gudstjänster i vår kyrka.

Nu på onsdag kl 19 i Sunnersta kyrka skall jag tala om de ”glömda barnen” och min väg ur medberoende och missbruk. Fri entré och fika från kl 1830. Kommer du?

En kommentar på “Annorlunda gudstjänst!

Add yours

  1. Härligt Mikael,Jesus är underbar och han kommer att göra stora ting med oss och dom som vi vill hjälpa,speciellt dom minsta och mest utsatta.
    Var välsignad och fortsätt att kämpa tron goda kamp för vars skull du har avlagt den rätt bekännelsen inför många vittnen.1 Tim 6:12 v v v v Thommy Bergenwall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: