Skall man bry sig om sin själ?

Vad skall man göra för att få frid?

Det finns många verktyg för att få balans i sitt liv. 12-stegen är en fungerande metod och som jag skall tala om i Sunnersta kyrkan om ett par veckor mitt på dagen. Då kopplar jag dem till Bibelställen.

Vad hjälper det att tala med någon annan om det som tynger en? Jag har tidigare i mitt liv tänkt så. Att låta saker eller personer flytta in i sitt huvud och som inte skall vara där och som inte ”betalar hyra för att vara där” är inte bra. Därför behöver man möta en annan och få en självspegling för att bli fri från det som medvetet eller omedvetet skaver en. Dock krävs det ett visst mod för att våga ta ett första steg och be om hjälp för detta.

Ta kontakt med en präst är min rekommendation då vi har absolut tystnadsplikt. Och så är det gratis. Enkelt! Förvånat har jag upptäckt att många söker sig till själavårdsmöten. Och dessa möten kan befria en från det som tynger.

Här har våra kyrkor ett fantastiskt verktyg som fler borde använda sig av och man borde tydligare informera om denna livsviktiga service till sina församlingsbor.

Många bär på inre tomhet och kanske skam, ibland skuld. Ta chansen att bli hel. Dessutom räknar jag med att Gud är med och kan och vill hjälpa oss alla som vill tillfriskna.

Vi är älskade och är ämnade att leva med glädje. Gör vi det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: