På väg…

Med Jesus på bönpallen….

Mc-västen åkte en runda igår…. Och den satt på mig. Syftet är att göra Jesus mer känd för jag tror att fler skulle må mycket bättre om de visste vem han är och hur Gud kan förbättra även ditt liv. Möter ju en hel del gånger diskussioner när jag bär den under mina mc-turer. Idag är kunskapen liten om Bibeln och Jesus, vilket forskning visar.

Gammal skåpmat…

Åkte först till det stora antikvitetshuset vid Sala Silvergruva. Finns en massa saker att se och njuta av där. Idag rapporetades att det bara är 60% som döper sina barn i Uppsala Stift, mot 80% för några år sedan. Det är ingen fara, sades det i TV från en representant. Ingen fara? Hade det varit en VD på ett företag så tror jag inte man skulle våga säga så eller kunna vara kvar på sin post. Akiteägarna hade klart protesterat och gjort något.

Nu säger många att det finns fler alternativ till den kristna tron och att man idag kan välja friare än förr, då kyrkan inte är en statlig kyrka längre. Var människor dummare förr? Eller var grupptrycket mycket större förr, under ex de sista 20 åren. Det tror inte jag. Varför säger man inte att man är oroad. För det är jag.

”Gå ut och gör ALLA till lärjungar”…

Ovan citat från Jesus används som en uppmaning till alla döpta och som man som präst läser vid just dop. ALLA. Många mår dåligt i vårt land och de behövs nås av det glada budskapet, evangeliet, så de förstår i djupet av sitt hjärta att de ÄR älskade.

Problemet idag är att många idag inte vet vad Bibeln står för, de tror de vet men de har inte läst den.

Och få vet vad dopet står för. Därför skulle det vara bra att lokala församlingsblad klarare informerar och inspirerar vad Bibeln och Jesus menar och står för. Det är bra med verksamheter, men människor borde få mer kunskap och utbildning. Framförallt medelålders, för vet föräldrar vad Bibeln är så kan de tala med sina barn. Det är svårt för barn och ungdomar att tala med sina föräldrar om frågor gällande tron då de äldre har bristande kunskaper. Man påverkas ju av sina anhöriga. Det räcker inte med att bara konfirmera ungdomar, vilket man insett i Norge och inom den katolska kyrkan. Hela familjen bör nås och utbildas.

Nyttig mat….

Åkte via Västerås till Bygdens mat vid Gränsöö slott och köpte lite mat innan turen gick hemåt. 26 mil med Jesus i tanken…

Nu blir det lite andlig påfyllning. Håller på att läss in mig på det jag skrivit om bl.a Bibeln under min studietid. Förstår att många inte begriper sig på oss kristna eller Bibeln eftersom kunskapsluckorna är stora, har jag idag förstått efter studier. Dock uttalar sig många utan kunskap om den kristna tron.

Jag uttalar mig ju inte om motorer och hur de är uppbyggda. Vet för lite. Man kan dock i sitt hjärta börja tro på Jesus som säger korrekt: ”jag är vägen, sanningen och livet”, alltså som en GPS för våra liv. Precis som att köra mc utan att kunna hur motorn där fungerar, så kan man be om att tro. Sedan kan man i bägge fallen ta reda på mer. Här har våra kyrkor ett viktigt uppdrag, det finns för få Bibel studie grupper i Uppsala som exempel.

Jag följer Jesu uppmaning, att gå ut och göra ALLA till lärjungar, därav min västs budskap om Jesus.

Vi får inte ge upp eller bli likgiltiga. Så tycker jag. Vad tycker du?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: