Semestern är slut, leve sommaren…

Så tvärtom.

Det är ju nu sommaren börjar. Och på tisdag börjar jag jobba efter semestern. Upp och nervänt på något sätt.

Fått förmånen att få ett vik. Skall under sommaren jobba som vik komminister i Gottsunda församling. Gudstjänster, dop och begravningar blir det. Förmodligen ingen vigsel. Våra kyrkor är väl inte tillräckligt gulliga. Och så blir det möten. Inne i våra lokaler, utanför kyrkan och i Gottsunda centrum. Det finns så många fina och trevliga människor där. Har ju varit strax ett år i Gottsunda, gillar alla olikheter och möten med olika kulturer där.

Visst blir det ledigt också har ju en 75% tjänst. Även nästan två veckor i juli blir det. Klagar inte. Tvärtom. Förr hade jag ledigt ca tre månader på sommaren, livet förändras dock ständigt, varken man vill eller inte. Anpassning gör skillnaden. Och inställningen till livets möjligheter.

Har städat i biblioteket. Många böcker är det. Läser en hel del. Just nu: Bibeln, Mina drömmars stad serien och några fler. Förstår varför min utbildning och nyfikenhet har tagit nästan alla mina pengar. Men att läsa är ju som att resa, fast billigare.

Är tacksam för ett hem. Alla har det inte så privligerat att ha det i vårt land. Vi får väl välja om. Varje dag innebär nya möjligheter att hjälpa andra och sig själv. Eller hur? Vi får be om mod och Kraft.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: