Är faktiskt riktigt arg!!!!

Feghet.

Är så oerhört irriterad. Några saker som gör mig fly förbannad är dels avundsjuka, dels feghet och allra värst blir jag orolig över likgiltighet.

Frågade genomtänkt, en gång den kände prästen och numera Kyrkoherden i Katraina församling i Stockholm  – Olle Carlsson: ”Är du narcissist?” Både hoppas och tror att han vet varför jag ställde frågan. För det som gör mig upprörd är att han möts av kommentarer om att han är självhävdande, då han är med i både tv, radio och tidningar.

Då har man inte förstått. Olle bejakar att i svagheten finns styrkan, såsom det står i Bibeln och är dess budskap. Han har berättat om sina tillkortakommanden i media, vilket några har uppfattat som att det är ett bevis på egocentrering. Att gå ut och berätta om sina svagheter är modigt, att våga säga som det är. Och tydligen har hans ställningstagande medfört att han fått bidra till att fylla Allhelgonakyrkan i över 11 år. Varje söndag.

Allt för många kyrkor gapar väldigt tomma idag. Många går ur kyrkan. Man kan då fundera om det finns en nyfikenhet på Olles gärning och sätt. Tänker jag fel? Tror inte det. Läs hans bok ”Hej och välkommen till Allhelgonakyrkan” och lär er deras framgångsrika tänk. Det tycks finnas en hel  del anledningar varför människor strömmar till Katarina församling. Man kan identifiera sig med brustenheten, den döljs inte, tvärtom. Och det är bara det man erkänner som man kan förändra. Och om vi i våra kyrkor låtsas om som det regnar och att inga problem finns, så blir vi inte trovärdiga. Folk dör därute pga alkoholen bl.a.

Det finns nästan inga kyrkor i närheten av där jag bor som jobbar med brustenhet gällande vår tids största problem alkoholen. Visst gör Frälsningsarmén och Stadsmissionerna runt om i landet ett alldeles fantastiskt jobb, men det finns så många som inte ännu nått den totala misären som de jobbar med.

Man räknar att det bara är ca 3% som nått parkbänken. Mångas, de allra flesta ”parkbänk” är mest i hemmen, framför TV´n – där barn och anhöriga får del av alko-hålet och det svåra psykiska klimat som kommer att råda pga att ingen gör något åt eländet. Vi står oftast likgiltigt bredvid och ser på eller så går vi därifrån. Och halva Svenska folket har ett alkoholproblem inkluderat de anhöriga. Så när Olle talar om sitt beroende, så känner ungefär 4 miljoner i vårt land igen sig. Här borde våra kyrkor se problemet och behovet att förmedla svagheten som ger styrka.

Har nu bakom ryggen råkat ut för samma åsikter som Olle mötts av. Och det gör mig förbannad. Förlåt mig mina upprörda ord, men även min andlige GPS Jesus tillrättavisade de som var fega.

Några påstår att jag gillar att ta plats pga självhävdelse. Jag har varit med i media: tv, tidningar och radio Och detta upprör tydligen en del och man man talar tydligen om detta bakom min rygg, men man kommenterar det inte alls till mig, vilket gör mig rasande. Då har man inte förstått eller velat förstå mitt uppdrag för att ta plats.

Mitt uppdrag är att visa på Gud. Och det gör jag genom mig som person med mina erfarenheter och med mina tillkortakommanden. Tydligen kommer många för att lyssna. Och många vill ha råd och hjälp, eftersom de vet vad jag gått igenom. Telefonen ringer ofta.

Gud kan och vill hjälpa. Om detta berättar jag. Har inget val. Inte har jag valt mitt uppdrag för att tjäna pengar, för det gör man inte som präst värst mycket. Och jag var erkänd i de yrken jag hade tidigare, dels som dj, dels som eventproducent. Har uppnått min dos av det, äevn som barn till en sk. kändis.

Jag kan och använder mig av media för att barn, ca 400 000, inte har en röst i vårt land. Pga att många blundar och är likgiltiga. Jag har valt att ta ställning. Och därför blir jag så sårad av att man inte frågat varför jag vill använda evangeliet och mina erfarenheter och tillkortakommanden för att rädda andra. Paulus sade: ”jag skäms inte för evangeliet”. Inte heller jag gör det.

Korsfäst inte de som vill rädda andra. ”Döm inte andra” – står det i Bibeln!

3 kommentarer på “Är faktiskt riktigt arg!!!!

Add yours

  1. Jag tycker du är modig som vågar vara genomskinlig inför alla människor men det är nog bara när vi vågar visa vår brustenhet som Jesus kärlek kan komma fram som du skriver.

  2. Tack. Och jag har vakt att framträda för andra gjorde det så jag kunde följa dem och tillfriskna. Vi behöver förebilder. Jesus visade på Vägen.

  3. Ett faktum när vi talar om att nå ut med ett budskap i vår värld är att man måste bygga ett varumärke. För oss som arbetar i kyrkan kan det här kännas kommersiellt och främmande eller självhävdande. Det kan vara så i det enskilda fallet, men det behöver inte alls vara det. Varumärket Mikael Bedrup är präst och vill bekämpa alkoholmissbruk/ alkoholglorifiering osv. Varumärket Mattias Lönnebo vill nå ut med böcker med ett positivt budskap till ungdomar. I min senaste bok förenas våra båda målsättningar.
    De kan kalla oss egocentriska, men det är inte våra personer vi vill framhäva utan budskapet. Det måste dock föras fram genom människor som på så sätt blir varumärken vare sig de vill det eller inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: