Alkohol i nattvarden..

Blev intervjuad för en tidning idag eftersom Ärkebiskopen uttalat sig att i Svenska Kyrkan är det ok att erbjuda totalt alkoholfri nattvard. Och detta är en viktig signal!

Det finns röster som motsäger denna signal av olika skäl. Vill bara klart säga att halva Svenska folket har ett alkoholproblem så det är på tiden att Svenska Kyrkan lyfter ögonen mot verkligheten och alla drabbade.

Våld, mord, mobbning och svår otrygghet följer i alkoholens spår. Att föra intellektuella teologiska diskussioner utan att agera känns inte trovärdigt när folk dör omkring oss.

Jag har valt. Hjälp människor på alla sätt som är oss möjligt. Vill inte vara som prästen som går förbi den skadade som i berättelsen om den barmhärtige Samariern.

Idag är det fredag. 400 000 barn får ett helvete ikväll. Igen.

Det är inte hatet som dödar utan likgiltigheten. Jag har valt att hjälpa oss glömda barn. De som inte har någon röst eller tröst…

En kommentar på “Alkohol i nattvarden..

Add yours

  1. Hej!
    Jag förstår inte att en del präster inte kan ha alkoholfritt vin vid nattvarden. Lika svårt har jag att förstå hur dom kan stå och tala om att hjälpa sina medmänniskor och dom svaga. Föräldrar måste oxå ta sitt ansvar ”jag måste få ta ett glas på fredan” ett svepskäl för att supa tycker jag, hur förklarar man det för en 15åring?
    MVH// Janne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: