Präster skall ta uppdragen på allvar!

Ett erbjudande jag som präst tackade nej till.

Idag spelades det in en scen i en svensk film i en Stockholmskyrka och där en präst skulle agera. Fick förfrågan. Tackade nej. Tar mitt uppdrag på allvar.

I prästskjorta och kavaj flanerade jag inne i Stockholm och på Östermalm. Lyxprylarna i Sturegallerian tog musten ur mig. Bodde på Grev Turegatan för 14 år sedan. Mår inte bra av att se hur mycket saker kostar medan hemlösa ligger i trapphus där.

Jesus har sannerligen förbättrat mig. Och min vän som arbetar i Östermalms Saluhall berättade att det är många som super i de ”fina kretsarna”.

Imorgon har jag en föreläsning om skuld, en begravning och en kvällsgudstjänst. Ett nytt liv. Tack Gud.

6 kommentarer på “Präster skall ta uppdragen på allvar!

Add yours

  1. Ta det på allvar det är allt för många som tar lätt på sitt kall,var välsignad och ha en trevlig julhelg. v v Thommy Bergenwall….

  2. Förstår inte varför det inte skulle vara allvarligt eller prästerligt att delta i en filminspelning och visa på Evangelium genom ämbetsdräkten som Kyrkan givit prästerna. I så fall borde man väl heller inte blogga? Dvs synas?

  3. Skulle spela en begravning. Vill inte förknippas med tomma cermonier. Vi utför det vi tror på och vårt handlande är viktigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: