Är du barn till en beroende?….

Nu är det vederlagt!

Har i flera år hävdat att beroendet kan ärvas. Nu visar forskningen det den samlade erfarenhet vetat sedan många år; att man bör kraftigt se upp om man är barn/släkt till en beroende/missbrukare.

Man räknar att ca 20% av Sveriges befolkning är beroende om man bara tänker alkohol. Runt varje person fins det 4-5 personer, och man tror att ca 30-40% av befolkningen är anhörig, det innebär att ca 40 % av Sveriges befolkning ligger i en farlig riskzon när det gäller enbart alkohol. Kom ihåg att det finns fler uttryck för missbruk: arbets-, piller-, narkotika, träningsmissbruk osv.

Läs bifogad artikel: http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=283902

2 kommentarer på “Är du barn till en beroende?….

Add yours

  1. Jag är barn till en missbrukare och beroende är ärftligt min lilla syster som tyvärr gick bort i droger i början av det har året va missbrukare, har 2 äldre bröder som slagits med deras missbruk och förhoppningsvis så har dom slagit sig ur det för gått nu, har även en lille bror som börjat hamna på fel spår och det krossar mitt hjärta att se att min systers död inte nådde fram till alla som älskade henne och ber varje dag att man ska se familjen till en missbrukare lika väl som missbrukaren själv för hade dom gjort det så hade jag haft min syster i livet i dag!

  2. Det gör ont i mitt hjärta att läsa dina smärtsamma rader. Missbruk förstör familjer, vet jag av egen erfarenhet.

    Det enda man kan göra är att dela gå före, dvs art själv leva nyktert, 12-stegs rörelsen kan hjälpa många till bättre liv och insikter samt att be för de som fortfarande lever i missbruk.

    Hoppas Du tar och ber om hjälp för egen del. Kom ihåg att Du är viktig.

    Ber för Dig och Din familj om det är ok?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: