Konfirmander i Storvreta frågade…

Blev idag lördag intervjuvad.

storvreta-forsamlingsgard

Platsen var församlingsgården i Storvreta och de som lyssnade och sedan ställde frågor var årets konfirmander.

monica-mannberg

Monica Mannberg, pastorsadjunkt i Vattholma församling, utfrågade mig i den ”heta stolen”, även prästen Åke Eldberg ställde frågor, vilket var kul. Vi berörde de ”glömda barnen”, hur man hjälper de kompisar som har olika problem och till vilka man kan vända sig till. När har man problem med alkohol, undrade många. Kan gissa varför.

En del kids var skeptiska till både BUP och de sociala myndigheterna, pga erfarenheter tolkade jag det som. Även alkohol och narkotika berördes samt hur man kan hjälpa andra och sig själv. Om man själv tycker att man har en jobbig barndom, har man då rätt att tycka så, var en av många frågor som faktiskt kom upp. Självklart skall man kunna lita på sina egna känslor, men ta hjälp av någon vuxen du litar på, så att du kan förbättra ditt liv – finn dig inte i dumheter, sade jag. De var jättemodiga som vågade ställa frågor. BRA JOBBAT!!! De var verkligen kanon-kids.

Det var bara en av ca. 40 kids som visste om några som inte drack alkohol. Bara en…

Idag har ca 400 000 barn ont i magen. Varför? Det är ju lördag och många anser att de har en rättighet att dricka alkohol, även fast alkoholen förtrycker familjer och barn. Även fast det kommer att innebära att barn ikväll lördag blir slagna och en del blir t.o.m. våldtagna. Detta eftersom alltför många inte vill se sanningen om alkoholens bedövande verkan på vårt samhälle. Alkoholens bruk har blivit demokratisk bland unga, numera dricker tjejerna lika mycket som grabbarna, trots att deras kroppar tål mindre än killarnas. Det är inte alkoholen i första hand som är farlig, utan vad man gör eller inte gör i fyllan som är det farligaste.

Nu är det lördag – Skål, ta mig fan!

Inga förebilder i sikte, eller….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: