Sexmissbrukande känd bekant, nu utan skam…

Man kan inte förändra något man inte erkänner.

Skammen förlamar alltför många. Det behövs fler som vågar berätta om sin tomhet, och som de fyller med dumheter, för att ta bort onödig skam. Många gånger har jag engagerat världsomseglaren Roger Nilsson till olika events. Har alltid varit komfortabel i äventyrares närhet självklart. Kickberoendet hos beroendpersonligheten kan ju ha olika uttryck.

roger-nilson

”ingenstans hittade han (Roger Nilsson) sätt att ändra sitt beteende, fylla tomheten, släppa sin besatthet av kvinnor och jakten på bekräftelse. För det är det sexmissbruk handlar om, menar Roger, att bli bekräftad. – Förförelse och erövring var min medicin för att fylla tomheten, förklarar han.

Tomheten kommer, i Rogers fall, av en uppväxt med dålig fysisk och känslomässig kontakt. Hans föräldrar stöttade honom då han växte upp, ville att han skulle lyckas i livet. De uppmuntrade goda prestationer och gav beröm då Roger gjort något bra. Men kramar, kel och närhet, villkorslösa kärleksyttringar från mamma eller pappa – det har han få minnen av.”

Läs hela intervjun i Aftonbladet här…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: