Juldagens harmoni

Juldagen är hos oss fylld med vila och harmoni.

Juldagen infaller den 25 december och är en av de verkligt stora högtidsdagarna, för många den allra största, inom kristenheten då man firar Jesu födelse. Inom ramen för julfirandet i Sverige har dagen dock underordnad betydelse då det mesta julfirandet sker redan på julafton.  Många går till kyrkanjulotta. I de flesta länder är juldagen den dag då man firar jul mest.

dec-08-013

En underbar julafton var det igår.

Firade gudstjänst i Lena kyrka, som var helt fullsatt med människor i alla åldrar. Många kramar blev det. En härlig gemenskap. Och så säger många att kyrkan är ointressant… Inte här på landet i alla fall.

Vi samlades sedan hemma till jul lunch. Kalle Anka  & Co fyllde sedan vardagsrummet med modern tradition, och efter Bengt Feldreich sång klingat ut tillsammans med Benjamin Syrsas, öppnades sedan några julklappar till familjen och våra vänner. En del usla rim höjde munterheten (det var mina rim) och på kvällskanten välkomnades vi alla till  julbuffén.

En ny tradition infördes, min vän P sjöng och spelade och jag läste julevangeliet innan vi lät maten oss smaka väl. Härligt att man kan göra saker på nya sätt.

Nåden, det blev en dag till. Inget man kan räkna med, utan ödmjukt bara inse.

Många spännande samtal förflöt i kvällens stillheten och i stearinslågornas sken. Allt avslutades med att jag tittade på Påvens mässa från Rom. Många italianare satt där och bad. De skämdes inte för evangeliet, eftersom det är en naturlig del för så många. Man räknar med Gud. Vilket jag också gör numera.

Ett barn är fött i ett stall. Gud föddes inte i ett palats, han vet hur vi har det, även i det svåra.

Guds frid önskas alla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: