Är vi människor obegåvade på riktigt?

Det finns inga problem!….?…..

Unga människor gör som de vuxna gör, sistnämnda möjliggör också att ungdomar skadar sig både själsligt och ekonomiskt, eftersom de vill bli berusade eller genom att döva sin egen tomhet med nya prylar. De unga tar efter vuxnas sätt, hur skulle de kunna något annat, eller….

sprit1

”Varannan tonåring tänker supa sig full på nyårsafton, enligt en enkät som ungdomssajten Lunarstorm gjort tillsammans med försäkringsbolaget if. Det innebär cirka 350 000 fulla ungdomar på nyårsnatten. 200 000 berusade ungdomar kommer att skjuta av fyrverkerier och smälla smällare. Hundratals av dem kommer att skadas av exploderande fyrverkeripjäser.” Läs mer…

Om du nu även försöker döva tomheten med nya saker i dessa hysteriska mellandagsreor, läs då nedan artikel av Birger Schlaug.

”Var och en inser nog det absurda i tillväxtsamhällets egen torftiga logik. Vi vare sig kan eller bör fortsätta som vi gjort. Vi står inför vägval. Låt oss avveckla den religion som kapat våra sinnen: ekonomismen. I dessa dagar vore det intressant att höra vilka aftonböner Fredrik Reinfeldt, Mona Sahlin och de andra partiledarna ber. För även om de aldrig bett aftonbön tidigare så är de nog tillräckligt skakade för att göra det nu under finanskris och lågkonjunktur …”Gode Gud, vi ber att med­borgarna konsumerar så att hjulen börjar snurra, vi ber att alla spisar och kylskåp i vårt land må have­rera, vi ber att sängarna må brista … Gode Gud, vi ber om att medborgarna konsumerar nya ­spisar, nya kylskåp och nya sängar. Ja, Gode Gud, vi ber om ökad konsumtion …

Själv är jag utshoppad, känner avsmak för de groteska köpladorna och vägrar handla varumärken som i sin reklam behandlar mig som vore jag korkad. Genom att fästa oss vid – i stället för att frigöra oss från – ett alltmer stressat ekonomiskt tänkesätt är vi inte bara på väg att föröda vår jord, vi är också på väg att reducera oss själva till ekonomiska varelser. Men vi är större än så: vi är biologiska, sociala, kulturella och, om ni så vill, andliga varelser. Men låt oss då uppträda som sådana och ta stegen från konsumtions- och tillväxtsamhället till utvecklingssamhället! Låt oss avveckla den religion som kapat våra sinnen: ekonomismen. Om detta borde kyrkor, samfund och miljörörelse kunna stå eniga.” Läs mer…

2 kommentarer på “Är vi människor obegåvade på riktigt?

Add yours

 1. Hej Mikael!
  Såg din medverkan på livets ord angående alkoholen, och själv är jag kristen och motståndare till alkohol konsumtionen som sådan, då jag sett och upplevt för mycket för att vara ”neutral”. Det var ju inte heller Jesus, utan RADIKAL! Har en egen blogg och skriver ned adressen till din, så att fler får ta del av det Herren vill och kommer att göra under 2009!

  Guds rika välsignelse!

  I Kristus

  Madeleine Moberg

 2. Tack Madeleine!

  Fortsätt att inspirera andra att leva utan droger och alkohol, låt isället Jesus fylla tomheten, tala om Bibelns befriande budskap, många behöver veta att de är älskade.

  MVH. Mikael.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: