Varför skall kristnas skattepengar finansiera ateistiska skolor?

Tankeväckande.

”varför skall kristnas skattepengar finansiera ateistiska skolor? Jag vet att många kristna barn och ungdomar känner sig väldigt utsatta när lärare helt öppet proklamerar att Bibeln är en påhittad saga. Lärarens uppgift är ju att vara objektiv.

Jag tror att varken religiösa eller sekulära skolor är lösningen på problemet. Jag tror på integrerade skolor. Jag tror att barn behöver möta många olika nationaliteter och typer av människor och lära sig att respektera varandra. Och jag tror inte att förbud av religiösa symboler i skolan skulle göra barn mer toleranta.
Jag tror snarare på en utvidgning av rätten att öppet utöva sin tro. Och jag tror att kristna barn och vuxna ska finnas där ”vanliga” människor finns.” Läs hela artikeln här…

religioner

Sitt där i hörnet och tig och var tacksam. Sorry kompis, jag vet att tron kan förvandla brustna människor, har sett det många gånger. Idag förlamas många av skam, vilket det finns många olika studier på från olika håll. Den kristna tron kan  innebära förlåtelse, försoning och upprättelse.

Ovan annorlunda artikel i dagens Expressen fångade mitt intresse. Clara Lidström visar där att man som kristen faktiskt kan göra sin röst hörd. Det är dags för att det kristna befriande budskapet att på allvar ta plats på de olika media scenerna. Jag säger som Paulus: ”jag skäms inte för evangeliet”. Varför skulle jag det, då jag tack vare Jesus fått befrielse att tillfriskna från min alkoholism och mod att våga börja studera, något som jag definitivt inte skulle vågat förut, och att våga växa som människa.

Självklart bör man i skolorna få studera allt från ateistisk humanism och de stora världsreligionerna. Allt för många lever i meningslöshet, därför kan en tro ge människan ett hopp. Och är det något som många saknar idag, är det ett långsiktigt hopp som kan fylla den inre tomheten. Det inre hålet kan inte konsumeras bort, även om marknadskrafterna skriker ut att lösningen för ekonomin och världen är att alla enas kring konsumismen, vår tids religion som förkunnas i shoppingtemplen runt om i vårt land. Inse att människan inte är endimensionell.

3 kommentarer på “Varför skall kristnas skattepengar finansiera ateistiska skolor?

Add yours

 1. ”Jag vet att många kristna barn och ungdomar känner sig väldigt utsatta när lärare helt öppet proklamerar att Bibeln är en påhittad saga. Lärarens uppgift är ju att vara objektiv.”

  Om en nynazist känner sig utsatta när läraren påstår att nazismen är något dåligt, ska vi sluta ta upp nazism i skolan också? Även om det är mer extremt så är det i grund och botten samma idé.

  ”Jag tror att varken religiösa eller sekulära skolor är lösningen på problemet. Jag tror på integrerade skolor. Jag tror att barn behöver möta många olika nationaliteter och typer av människor och lära sig att respektera varandra. Och jag tror inte att förbud av religiösa symboler i skolan skulle göra barn mer toleranta.”

  Vi är helt otroligt överens, och hoppas att fler tycker som du. Även om jag är emot en ”kvoterings”-idé så är mångfald inom allting något bra.

  ”Självklart bör man i skolorna få studera allt från ateistisk humanism och de stora världsreligionerna.”

  Finns inget ateistiskt att studera, ateism är enbart en avsaknad av tro. Därav finns det inte speciellt mycket att studera om.

 2. Hej Emil!

  Fick du min uppsats som jag mailade dig?

  Har kommenterat ditt tidigare inlägg på den platsen där du sade att du gav fingret åt 12-stegs rörelsen, dvs. AA-möten,och som räddat miljoner människors liv. Vad tycker du att dessa människor isåfall skulle ha gjort, hellre gå under än att bli räddade eller har du någon egen bra fungerande lösning?

  För att vara övertygad om att ateism är bra, så måste man väl tro denna inställning?

  Din liknelse med nazism är väl åtminstone enligt mig, inte helt fungerande. Du kanske skjuter över målet.

  Vad är avsikten med dina kommentare på bloggen? Att lyssna på mig, övertyga mig om dina åsikter eller att vi gemensamt ödmjukt skall lyssna på varandra och lära oss av varandras kunskaper. Skyttegravskrig kommer man ju ingenstans med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: