Sluta fega för din kristna tro?

Spännande inlägg igår här på min blogg.

cimg0838

Med min nya kunskaper, där jag studerat bl.a. religionsVETENSKAP, på Uppsala Universitet, har jag lärt mig att den kristna tron kan liksom de flesta gengrer tolkas olika. Vetenskapen har, framförallt de senaste 20 åren, tillfört kristendomens tolkning och autencitet mycket. Här kan nämnas bl.a. arkeologiska nya fynd och som bekräftat olika utsagor i Bibeln bl.a.

Vetenskapen är viktig för vår tid, som den är för att ex. undersöka Bibelns värld, så är även kristendomen, då den kan tillföra människor mening, vilket inte vetenskapen kan på samma sätt, men vetenskapen kan hjälpa människor på oerhört många andra sätt (ex. inom sjukvård etc.). Allt för många bär idag på skam och låg självkänsla och som får många negativa konsekvenser i deras och andras liv.

Att tala om Jesus idag i Sverige är svårt. Trodde själv aldrig jag skulle göra det, eller våga. Att tala om Gud, upplevs nog lättare, för det är mer svävande, man behöver inte stängas in i en fålla, där många då kan förknippa en med en ”Knutby-förkunnelse”. Men nu gör jag det. Och jag tolkar efter mitt huvud och hjärta, såsom alla gör, ingens tro är den andra lik. Tro mig, har haft diskussioner med tusentals kristna bl.a.

prayinghands1

Jag står för min tro, att Jesus idag kan förvandla och förbättra människor, att han kan lyfta av ok från människors liv och deras axlar, att han kan ge dem upprättelse, förlåtelse och försoning och framförallt ett nytt kärleksfullt sinnelag och att han även kan befria dem från rädsla och trångsynthet, så att de kan våga utvecklas. Här är jag ett exempel. Befriad och lite mer tillfrisknad, framförallt är jag inte tom inombords längre.

Så här kommentaras den artikel jag igår tog upp i bloggosfären bl.a:

”Kristna betalar snällt skatt för att deras barn i skolan ska få höra att dom står för en ond, omoralisk och krigisk tro. Nog har hon en poäng där, Clara!” Läs mer…

Så här kommenterar Clara bl.a. själv sin artikel: ”Vad är det för snack om objektivitet? Vad är det du egentligen vill säga? Att det finns en fara i att så många tror att de själva är objektiva. Vetenskapen är inte mer objektiv än filosofi eller religion. Vetenskapen har uppfunnits av människor och färgas av människors idéer och frågeställningar.  Faran med tron på en objektiv norm är att de som faller utanför den ramen, per definition är fel. Precis som den vita heterosexuella mansnormen gjort att kvinnor och mörkhyade behandlats avvikande, gör en ateistisk världsbild att religiösa behandlas avvikande. En viktig insikt som människa är att man aldrig kan vara annat är subjektiv. Att inte acceptera det är både förmätet och arrogant.  Och att låtsas att man är objektiv skapar förtryck av oliktänkande, då man själv menar att man har den rätta världsbilden, därför att den är just objektiv.” Läs hela här…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: