Vi älskar dig förutsättningslöst… eller… vi gillar dig (om du betalar…)

”Vi gillar dig…”

Ett underbart utrop mötte mig på en hel drös människors jackor inne i Uppsala idag. Ett budskap som kyrkan borde synliggöra oftare i vimlet bland folk, kan tyckas.

jesus-13

Varför gillar de just mig, tänkte jag och vilka är avsändarna och vad vill de?

Jo, man vill att jag kommunicerar mera, befriande kan tyckas. Man kanske också bör fundera vad man talar om, inte bara att man skall prata. Så förstår jag! Det är teleföretaget 3 som vill att man skall använda deras abonemang. De gillar mig sålunda, dvs. om jag betalar. Vad händer om man inte betalar deras räkning?

Kyrkan, dvs. vi alla borde älska varandra, åtminstone gör Gud det, har jag förstått efter lång tid, och detta faktiskt ovillkorligen. Och du… Nåden är gratis. Älskar är ju djupare än gillar. Vad hade hänt om fler kristna vågade ha jackor på sig på stan med budskapet: ”Vi älskar dig?

Syns man inte, finnas man inte… – lärde jag mig där på reklamskolan RMI-BERGHS under början av 1980-talet. Lägger därför in en paroll ovan.

En kommentar på “Vi älskar dig förutsättningslöst… eller… vi gillar dig (om du betalar…)

Add yours

  1. Hej Mikael

    Jag bär gärna en jacka,tröja eller byxa med det trycket varje dag. Det är ju lite uppseedeväckade så varför inte, om vi får någon att trycka upp dem så finns det nog de bland oss som vi bära budskapet.

    God fortsättning

    Jesse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: