Har du tv-tittande som hobby?

Sluta skäms.

Jag gillar verkligen att se på tv. Och detta skall inte anses fint, för en hel del. Trots att alla studier visar på att allt fler tillbringar alltfler timmar vid TV´n. Men få säger att det är en hobby. Hmmmm….

tv

Idag har jag lärt mig om digerdöden som bröt ut på 1300-talet och höll i sig i olika faser i 300 år. Detta tack vare tv. Det finns en snobbism att man inte skall se så mycket på tv. Men att läsa deckare är numera ok. Man kan välja olika böcker, olika radioprogram liksom från TV´n. Det finns mycket skräp, Och ibland är det ok att bara titta på ett ”feel-good” program på tv. Bara vara. Inte prestera.

Ikväll blir det ”stjärnorna på slottet”. För övrigt är Gardells manus riktigt otäckt till den nu pågående serien ”de halvt dolda”. Vi berör knappt döden numera. Som om den inte fanns, utan lidandet skall till varje pris slätas över med en quick-fix lösning.

Ur digerdödens lidande föddes mycket kreativitet och livsglädje. Låt oss detta år fokusera på glädjen. Även via tv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: