Peter Englund och mitt bloggande bl.a…

Att vara eller inte vara, det har varit frågan…

Jag har under en tid funderat på att överge bloggandet. Men…

Jag får så många mail, som tydligen inspireras av mitt skrivande, vilket till viss del förvånar mig och även glädjer mig,då det är anledningen till att jag bloggar; att hjälpa andra med mina ord och erfarenheter. Som kommande präst är det aboslut viktigt att nå ut och det på ett relevant och trovärdigt sätt. Att skänka hopp, men även våga belysa det vi faktiskt  kan förbättra och när vi brister vill jag visa på Jesus Kristus som gör det möjligt att befria oss, när vi själva inte tror det, har jag märkt.

Min släkt har varit vana att formulera sig. Mötte av en händelse kort Peter Englund från Svenska Akademin bl.a., för ett par år sedan i Uppsala, där han berättade att min farbror, Björn Nilsson, den utmärkte kulturjournalisten på Expressen, har varit avgörande för hans nya bana. Därför är det kul att just den fantastiske Peter Englund i dagarna fått just det prestigefyllda Björn Nilsson Stipendiet.

Så här står det i Expressen:

”Det var Björn Nilsson själv som värvade Peter till Expressen, 1989. Det var den kultursida han en gång började läsa, hans pappa köpte tidningen varje dag – Dagens Nyheter fanns inte i Boden.
Han till och med minns den första artikeln han läste från början till slut. Lars Forssell hade sett Gudfadern i USA, 1972, och nu berättade han hur fasligt illa han tyckte om filmen. Då var Peter 15 år. Tre decennier senare möttes de i Svenska Akademien.
När Björn Nilsson ringde stod Peter i ett vägskäl; att fortsätta forska var aldrig något reellt alternativ då han kände större främlingskap i den miljön än någon annanstans. Modet att kasta sig loss (det där känner jag igen själv) kom just från vetskapen att man ändå inte är en av dem. I kulturjournalistiken uppenbarade sig glädjen och möjligheten att skriva kort. Skrivmotståndet slipades ner och med enkelhet lade han för alltid ifrån sig den onaturliga akademiska språkdräkten.

Peter är den ende av de aderton som har en blogg (www.peterenglund.com).” Att blogga är tydligen ett bra tecken, så jag fortsätter nog. Även Peter har genom sin blogg berättat om sina svårigheter i livet, bl.a. när han funderade på självmord. Han fick också många kommentarer. Det är ju i svagheten som styrkan finns, som Paulus så vist förmedlar i Nya testamentet. För att vara relevanta måste vi alla försöka bära varandra, se varandra – för vi har ingen annan väg att gå.

En kommentar på “Peter Englund och mitt bloggande bl.a…

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: