Ta det lugnt…

Intensiva dagar. För intensiva just nu…

Det är spännande att gå sista terminen, praxisterminen – där man lär sig de kyrkliga handlingarna, på min utbildning. Det är oerhört långa dagar många dagar i veckan, från morgon till middagstid och många föreläsare och mycket som skall tas in i huvudet. Dessutom är det en hel del skoluppgifter som skall utföras på tider utöver dessa dagar.

Alla i klassen vill lära sig mycket innan de skall ut på ”missionsfältet”. Men en del börjar ”gå på knäna”, så även jag. Jag har en stor arbetskapacitet, men det är viktigt att se sina gränser. Är hemma idag då jag känner igen negativa stress symptom. Tar det lugnt.

Många idag fortsätter förbi dessa gränser, vilket kan leda till utmattningssymptom. Brukar säga att det finns känslor som talar till oss, vilka vi alla behöver lära oss att lyssna till. Detta är ingen ny företeelse i historien om människan.

Som vanligt kan Jesus lära oss hur vi skall agera. Bibeln är ständigt aktuell. Vad gjorde Jesus och vilka råd kan han ge oss idag när det blir för mycket jobb?

Så här står det i Markusevangeliet kap. 6 och i verserna 30-32 :

Apostlarna samlades hos Jesus och berättade för honom om allt de hade gjort och vad de hade undervisat om. Han sade till dem: ”Följ med mig bort till en öde trakt, så att vi får vara ensamma och ni kan vila er lite.” Det var så många som kom och gick att de inte ens fick tid att äta. De gav sig av i båten till en öde trakt för att vara ensamma”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: