Föreläser om de ”glömda barnen” lördag 7 mars…

Varför vill jag tala om barn som många vuxna inte ser?

crw_20041

När jag var liten, så sade jag att jag inte skall bli som min pappa. Det jag avsåg var att jag inte skulle föreläsa om risk- och missbruk, framförallt skulle jag inte dricka för mycket alkohol när jag blev vuxen. Min hjärna var dock programmerad för att ”kicka”. Detta visar också forskningen på numera. Beroende är genetiskt och det sitter i hjärnan.

Imorgon kl. 13000 skall jag vara huvudtalare för Heby Kommun och deras mässa och som är öppen för allmänheten, som vill visa att denna kommun bryr sig. Tryck här för mer info….

Är noga med att förbereda mig inför föreläsningar, men vid aktuellt tillfälle improviserar jag mycket, eftersom jag då är påläst. Varje gång jag skall in och tala om de glömda barnen och allt som rör dem, mitt liv och andras, undrar jag varför jag gör detta då det är jobbigt. Påminner mig dock snabbt att min historia tillhör inte mig. Har ju fått inspirera många och tagit bort en dels skam, så att de kan gå en ny frisk väg till mötes. Därför är det min skyldighet. Och när jag väl står där, känns det meningsfullt. Dock inte minuterna innan jag skall gå på scen.

Nästa söndag skall jag bli intervjuvad i Korskyrkan i Uppsala kl. 1100 om beroende. De var så angelägna att belysa detta förlamande ämne, så jag kunde inte tacka nej. När jag skriver detta är det fredagskväll. Många unga får nu ont i magen. Ungefär 385 000 barn. Hur kan vi hjälpa dem? Vad tycker du?

En kommentar på “Föreläser om de ”glömda barnen” lördag 7 mars…

Add yours

  1. En fråga: är all alkoholism genetisk eller kan det finns andra anledningar till alkoholmissbruk?

    P.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: