Fast i en poliskontroll

Äntligen.

Visste att det var en poliskontroll på en väg idag. När jag var iväg på ett ärende ikväll, passerade jag just aktuell plats. Jajamensan, polisen stod kvar och vinkade in mig.

De kollade upp mig och min bil. Inga problem. Jag höll hastigheten som man skall, så det var heller inga problem. ”Du kan åka”, sade den vänliga polisen. ”Snälla”, sade jag. ”Kan jag inte få blåsa i er alkotest, har längtat efter det”, sade jag vidare. Polisen lade märke till mitt efternamn. ”Jo, det var min pappa”, svarade jag vant. ”Och jag har ärvt hans sjukdom, vilket är vanligt enligt de senaste forskningsrönen”.

Självklart gav mätaren inget utslag. Hur skulle den det eftersom jag inte druckit alkohol, ens en liten droppe (förutom en mun alkoholfri nattvardsvin, vilket höll på att starta upp min sjukdom igen, eftersom den faktiskt innehåller alkohol, om än minimalt, men ändå livsfarligt för en sådan som jag) sedan över 73 månader sedan.

”Du är den andra nyktra alkisen vi vinkat in ikväll, en tidigare var på väg till ett 12-stegs möte”, sade polisen avslutningsvis. Bra, tänkte jag. Det finns hopp. Dock kör ca 20.000 på fyllan varje dag. Visste du det? Vad skall vi göra åt det?

2 kommentarer på “Fast i en poliskontroll

Add yours

  1. Har blivit stoppad två gånger på mindre än 5 år. De står ofta och kollar både hastigheten och nykterheten här nere där vi bor. Bra tycker jag.

    Hälsa familjen.

    Åsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: