Människor beter sig olika i olika miljöer

Vi har olika beteenden i olika miljöer.

bild019

Har sedan jag var 17 år studerat hur människor dels rör sig, logistiskt, dels hur de uppför sig i olika miljöer.

Samma människa uppför sig på olika sätt beroende på hur lokalen ser ut. Jag har ett stort ”know-how” gällande detta. Har bl.a. varit med att utforma publika mötesplatser under över 20 år, såsom restauranger, discon, barer och hotell.

Idag hade jag en diskussion med några bekanta om detta. Blir förvånad att människor som arbetar med möten inte har kunskap om vikten av ovan och inte förstår att det är viktigt att lära sig detta. Allt från belysning, akustik, färgsättning, hur man sitter, hur man går samt hur man möts i de olika delarna av en lokal, är en adekvat kunskap om man skall få människor att trivas över tid i en byggnad.

Detta talar man inte om i min utbildning. Varför? Beror det på att ingen funderat över detta eller beror det på att man driver verksamhet i lokaler som är svåra att förändra. Jag vet inte vad detta beror på, men visst är detta ett område som bör studeras mer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: