Är det ok att sörja sin hund?

Är det ok att bli ledsen om ens hund dör?

vinter-2008-mikaels-bilder-005

Fäster sig dagens människor för mycket vid sina husdjur?

Det kan vara bra att fråga sig om man förmänskligar sitt husdjur pga att man inte vågar eller kan lita på andra människor. Det tror jag inte är bra, men det är mänskligt. Man vill älska och inte bli sviken, få kravlös kärlek i retur. Många kanske inte har tillräckligt bra eller t.o.m. för skadade ”verktyg” för att umgås med andra på ett kärleksfullt sätt. Om man blivit sviken kan det vara svårt att börja lita på någon annan.

Det är här Guds löften kommer in, som är läkande även för den mest brustne, även om det kan tid. Gud älskar dig precis som du är, men kanske inte det du gör – men det kan du ändra på, om du får hjälp av din medbroder eller medsyster. Men för att göra det, så måste du försöka våga lita på att du duger.

Kanske är det därför jag idag saknar min hund, MAJA, så enormt. Gick ut på promenad och jag vände mig om hela tiden efter Maja, men ingen kom efter eller sprang före. Mitt hjärta blev så tomt, mina ögon tårades. Någon fattas mig, men älskade vän och hund. Jag saknar hennes ögon som var till bredden fylld av Kärlek. Alltid blev hon lika glad då hon såg mig. Jag hoppas och tror att Gud ser på mig på samma sätt. Jag måste tro det för att ibland orka vidare.

Maja, må du vila på Guds ängar, så ses vi senare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: