Sugen på förändring – på ett nytt liv?

Var på gudstjänst imorse.

Framför mig satt några konfirmander och så var vi några till gudstjänstfirare som firade högmässa i arla morgonstund, den andra söndagen i påsktiden. Tyvärr kunde jag inte ta del av kalken, då det var vin i den. Så jag fick fogligt sitta kvar i bänken medan de andra tillsammans firade måltidsgemenskap.

Det känns så snöpligt, exkluderande, att inte kunna ta del av gemenskapens bägge element, men jag sade inget. Efteråt kom däremot prästen fram till mig och sade” det känns förfärligt att du måste sitta kvar i bänken, jag skall i fortsättningen ta med mig druvjuice i en liten bägare så att även du kan få vara med i nattvardens mysterium”.

Jag är sannerligen ingen perfekt människa, men tron på Jesus har sannerligen förbättrat mitt liv. Och jag förkunnar evangeliet överallt, så att fler får del av det Goda Livet, såsom jag en brusten människa fått gjöra. Har satt en ära i att liksom Paulus, förkunna Guds Ord där ingen normalt nås av det. Visst är det obekvämt ibland. Men jag skäms inte för evangeliet, då det är en Kraft som gör oss alla till våra original.

En av asöndags bibeltexter berörde just denna förvandling och indikerar att det var många och som flera gånger såg Jesus efter sin död där på korset, således hade han uppstått, vilket innebär att han lever. Du kan därför få ett bättre liv genom att ta del av Guds nåd och hans befriande GPS-ord i Bibeln och genom tron på att Jesus Kristus är Guds Son.

När läste du Nya testamentet senast? Ger dig dagens ena text, Paulus brev till Korintherna (1 Kor 15:1-11)

Nytt liv efter döden genom Kristi uppståndelse

 

15 1Bröder, jag vill påminna er om evangeliet som jag förkunnade, som ni också tog emot, på vars grund ni står 2och genom vilket ni blir räddade. Jag vill påminna er om orden i min förkunnelse – den håller ni väl fast vid, annars var det bortkastat att ni kom till tro.

 

3Bland det första jag förde vidare till er var detta som jag själv hade tagit emot: att Kristus dog för våra synder i enlighet med skrifterna, 4att han blev begravd, att han uppstod på tredje dagen i enlighet med skrifterna 5och att han visade sig för Kefas och sedan för de tolv. 6Därefter visade han sig för mer än femhundra bröder vid ett och samma tillfälle, de flesta är ännu i livet, men några har avlidit. 7Därefter visade han sig för Jakob och sedan för alla apostlarna.

 

8Allra sist visade han sig också för mig, detta ofullgångna foster. 9Jag är ju den allra minste av apostlarna, inte värdig att kallas apostel, eftersom jag har förföljt Guds församling. 10Men genom Guds nåd är jag vad jag är, och hans nåd mot mig har inte varit förspilld. Jag har arbetat mer än någon av dem, fast inte jag själv, utan Guds nåd som har varit med mig. 11Jag eller de – så är det vi förkunnar, och så är det ni har lärt er att tro.

En kommentar på “Sugen på förändring – på ett nytt liv?

Add yours

  1. Då var det sen kväll och alla i huset sover gott och jag får en stund över till reflektion och summering av dagen med min frälsare.

    Det blir en stund av blogg läsande med, har varit inne på Stefan Swärds blogg och han har en mycket spännande vecka framför sig.

    Din blogg Mikael står högt på min lista och jag gillar det du skriver och att du lyfter fram alkohol probemet som förstör så mycket i människors liv, men ändå för det mesta försvaras med sådan kraft.

    Var välsignad och tack för bibel texten i från Korint den ger kraft att fortsätta vandringen ett tag till.

    v v v v Thommy Bergenwall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: