Några nya steg i mitt nya liv…

Roligt och oerhört märkligt.

Igår var den sista lektionen, förmodligen under hela mitt liv i en sammantagen yrkesutbildning. Grundskola, gymnasium, reklamutbildning, teol.kand och nu sist praxistermin. Totalt nästan 20 års studier.

Idag var jag med på planeringen inför sommar och höst i den församling som jag skall göra mitt pastorsadjunktsår för (dvs. första år som präst). Underbara Breidagård, retreatgården utanför Uppsala, tog emot med alldelses öppna varma armar, vinden och värmen smekte våra kinder, och utsikten över sjöns spegelblanka yta gav livsanden ytterligare aptit på livet.

Panik. Har fått de datum då jag skall predika och leda gudstjänster på olika platser i sommar. Nu är allt svart på vitt. Skall jag komma ihåg allt och hur skall det gå? Givetvis har jag en viss koll, men ändå, det känns märkligt, stort, konstigt, underbart och skrämmande. Men…

Alla är vi barn i början. Och som Guds barn kan jag trösta mig med att jag faktiskt inte är perfekt och är älskad ändå och det känner jag ända in i porerna. Jag kommer att göra så gott jag kan, och när det inte räcker, så vilar jag på Guds löften att Herren skall bära mig – genom allt.

Men märkligt är det allt, min resa…

2 kommentarer på “Några nya steg i mitt nya liv…

Add yours

  1. Lycka till i sommar,Jesus kommer att styrka och ge dig allt det du behöver för att betjäna människorna som behöver hjälp på olika sätt.

    Ska försöka komma och lyssna på något möte under sommaren,när vi är i Uppland.

    Var välsignad du och din familj v v v v Thommy Bergenwall. Psalm 37:5

  2. Tack Thommy! Ha mig gärna i din förbön, kan behöva detta i min gärning för och inför Jesus Kristus. Imorgon bitti predikar jag i Gottsunda på en mc-gudstjänst kl. 10. Kom gärna! Guds Frid önskar Mikael

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: