Skvallrar man om man hjälper någon…

Tjalla.

Ingen vill vara en svikare. Har märkt att många ungdomar anser att det är viktigare att inte skvallra, att inte svika ett förtroende – är viktigare än att rädda den man inte vill svika om det gäller ex. droger – alkohol.

”Alla håller på, så det är lugnt…”. Kommentaren har jag hört under ett par år. Om man får konsekvenser av alkohol eller annan drog, så är det ett problem, men… Eftersom så många dricker för mycket, så blir det inget onaturligt – ”alla gör ju det”. Man har en begränsad horisont. Ser inte att faktiskt många får konsekvenser, ex. så blir minst en våldtagen på våra ålandsfärjor varje vecka och alltid är alkohol den utlösande faktorn, att många dör i trafiken och att gällande våld, så är det i 80% av fallen alkohol inblandat.

Svika? Jo, man sviker när man inte berättar sanningen. Den inblandade kan få mycket negativa konsekvenser, men jag tror att det svåra är att man inte vågar ta en konflikt. Allt för många vill bli älskade, och är livrädda för att bli osams. Hellre låter man ens kompis få problem. Har jag fel?

3 kommentarer på “Skvallrar man om man hjälper någon…

Add yours

  1. Tyvärr har du nog rätt, men det största problemet eller sveket är väl när vuxen världen inte regera eller vågar ta tag i problemen i sin närhet.

    Det finns så många tragiska händelser som kunnat undvikas om det funnits en vuxen som tagit sitt ansvar och gjort sin insatts.

    Vi kan bli bättre och i bland får det kosta på lite och vara obekvämt.

    V v v v Thommy Bergenwall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: