Fantastisk konsert för de ”glömda barnen” i Stockholm

Förra veckan var det en manifestation för de ”glömda barnen”.

Jag var huvudtalare den 17 maj i Filadelfiakyrkan i Stockholm, där flera arrangörer valt att sträva mot ett gemensamt mål, att göra skillnad. Så här står det på Vitas hemsida bl.a, där nedan bild är hämtad från:

MB 20090517 Filadelfiakyrkan

”Konserten 17 maj blev en trevlig föreställning för alla åldrar. Publiken bestod av några hundra personer i alla åldrar från barnvagnarna till de gråhåriga.  Många gjorde musikaliska upptäckter eftersom flera artister som inte var så kända imponerade stort….”

 Längre fram står det så här: ”Mikael Bedrup bjöd både på sig själv och talade engagerat och allvarligt om ”de glömda barnen”. Han som själv varit ett glömt barn konstaterade att vi, samhället, valt att inte se problemet. Vi har valt att ha det så här.”

Det finns motkrafter som vill förbättra och uppmärksamma situationen bl.a. för de 385 000 unga  ”glömda barnen”. Man får dock inte glömma bort att det finns de barn som nu blivit vuxna ”glömda barn” och som fortfarande bär på roller som blivit pålagda dem i sin ungdom och som det är svårt att frigöra sig från.

Att vara duktig, att alltid skämta bort allvar, att alltid sticka ut eller att aldrig våga göra det – är roller för väldigt många som de inte vill bära på, och de känner sig tvingade att fortsätta sin invanda väg. Hur blir man befriad? Berätta hur det var – det hjälper. Jag vet. Gud har hjälpt mig att våga tala om sanning och att känna mig älskad. Därför tog det så lång tid att våga berätta, det var först först när jag vände mig till Gud, då jag kom till min personliga botten, det var då det hände – det var då det vände.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: