Var på Anonyma Alkoholisters 25-års jubileum!

Öppet för alla.

Om du var nyfken eller är (det finns 12-stegs möten varje dag i nästan alla städer numera – tack och lov) så är det mycket intressant att besöka ett s.k. 12-stegs möte, dvs. där man jobbar för tillfrisknande av det man själv anser sig lida av (det finns för bl.a; mat & socker-, spel-, alkohol-, narkotika-, porr och relationsmissbruk m.fl.). Det finns även möten för de ”normalstörda”. Boken, ”Steg in i livet” av Keith J Miller är för andligt sökande som arbetar med 12-stegs lösning – bra tips.

Folk från halva Sverige slöt igår upp för att fira Fyrisgruppens 25-års jubileum. Många intressanta talare och olika vinklingar. Började efter lunch och slutade först vid midnatt. Mycket kärlek, kramar och härligt humör. Många jag kände, kul! UNT skrev om mötet igår, läs här…

Ikväll skall jag besöka Livets Ords Europakonferens, som pågår fr.o.m. idag till nästa söndag. Fullmatat program med många olika talare från hela världen, likaså artister. Jesus i centrum – bra. Även om jag är präst i Svenska Kyrkan så besöker jag gärna andra delar av kristenheten. Blev ju intervjuvad av Ulf Ekman och blev där bjuden på middag med min familj förra året. Jag tror på att bygga kärleksfulla nätverk. Har ju talat i allt från Frälsningsarmén, Korskyrkan, Missionskyrkan m.fl.

Guds snillrika natur breder ut sig hemma. Oj, vad buskar och gräs växt, så idag fick jag förmånen att tukta det som inte skall växa fritt. Ungefär som jag blir positivt ”tuktad” i självhjälpsgrupper och när jag möter Jesus. När mitt ego svämmar över så är det ju inte bra för mig eller andra. Det var bl.a. detta man talade om igår på AA. Vi är inte i centrum, det är Gud. Rätt prioritering gör att relationer fungerar, både gällande människor och Gud. Då fungerar livet vet jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: