Alkohol i nattvarden i influensatid är trams!!!

Ett folkbildningsproblem.

Olika media idag rapporterar om att olika kyrkor inför starkvin (med alkohol) i nattvarden pga smittorisken (och tar bort lättvin resp. druvjuice och alkoholfritt) av den nya influensan samt inför att man enbart skall doppa brödet i kalken.

Trams!

I min uppsats, som jag fick VG på, vars titel är ”Borde Svenska Kyrkan erbjuda druvjuice i nattvarden”, där min slutsats var ett klart ja och där det inte finns några argument att säga nej till druvjuice, tar också upp alkoholhalten gällande bakterier.

Så här skriver jag på sid. 24: ”5.4 Vad är alkoholfritt vin resp. druvjuice?

Enligt Systembolaget som Biskopsmötet hänvisar till i sin utredning, säger de att alkoholfritt vin kan tillverkas på två sätt, antingen att vin avalkoholiseras eller genom att druvjuice steriliseras, så att jäsningen inte kommer igång. Den första är vin, dock kvarstannar alkohol ända upp till 2,25 % volymprocent, den andra är en sorts druvsaft, enligt dem.

Gällande smittorisk så dör inte baciller förrän vid 80-95% alkoholhalt, därför är detta argument inte relevant mot alkoholfritt vin.” 

Så det så! Tro inte på något annat!!! Det är fler som dör pga alkoholens verkningar än av influensa. Och smittor finns hela tiden.

 

En kommentar på “Alkohol i nattvarden i influensatid är trams!!!

Add yours

  1. Tjena,

    Det var ett tag sedan, hoppas allt är ok trots allt tjafsande i Gottsunda. Visste inte att influnsan handlar om bakterier förresten, trodde att det var virus som alla andra influensor. Skönt att du om skriver hur det egentligen förhåller sig!

    Kämpa på och må bra, sköt om dig du också

    Conny

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: