Linda Lampenius, glömda barn, bilbränder och bristen på mod…

Linda Lampenius vågar äntligen bli fri!

I dagens Aftonbladet berättar Linda familjehistorien som återigen blir synlig, nu genom en s.k. kändis. Jag är dessvärre inte förvånad, möter samma historia varje vecka genom olika människor. Gång på gång på gång på gång. Och stora delar av Sverige verkar trycka huvudet i sanden, långt ner, så att inget hörs. Annars är risken att man måste gripa in. Det svämmar över av ”glömda barn” i vårt samhälle. Ser du dem eller dig själv?

Och nu är det helg. Mötte en församlingsmedarbetare som tyckte det var skönt att det var helg för då kunde man dricka lite vin. Tänk barn gör som vuxna gör. Våra församlingsmedlemmar gör som vi som arbetar i kyrkan gör. Dricker vi och går vi själva inte i kyrkan, så finns det ingen anledning att de skulle göra på ett annat sätt. Eller?

Risken är att jag kan hamna i en moralisk argumentation med min retorik, MEN…. Om det är faran, så får jag väl ta den. För de som mår dåligt, såsom Linda och har eller har haft en barndom som förlamat henne och hennes familj, där det är ok att mamman eller pappan dricker (man kan skylla på att föräldern har ju så svåra jobb, eller vad de nu skyller på för att inte våga leva i direktsändning) måste få hjälp. Barn kan inte välja, men vi kan hjälpa dem!!!  Ta hjälp! Vill du själv bli frisk? Om vi vid sidan om, inte griper in eller belyser det felaktiga, vem skall då göra det?

Igår på Tv hörde jag en ung flicka som var mycket tacksam att hon blivit inlagd på ett LVM-hem mot sin vilja för sitt missbruk. Drogen äger tills den försvinner ur kroppen och det tar tid. Lång tid, då hjärnan byggt om sig vid överkonsumtion och stimulans. Hon var nu tacksam. Och inte död.

Vi måste gripa in. Nu är det fler bilbränder över landet. Grip in. Nu handlar det om kriminalitet. Unga människor som förstör, hade man bränt upp deras i-pods, deras data, deras kläder – så hade de reagerat. Vuxenvärlden måste se människan, men även ställa krav. Inom 12-stegs rörelserna sysslar man med s.k. tuff kärlek. Inget mes. ”Vill du bli frisk?”, frågan bör vi alla ställa oss själva först. Är vi friska, vågar vi gripa in i våra egna liv först, för först därefter kan vi hjälpa vår Broder eller Syster. Jag vill det. Gud har stor omsorg om Dig i allt. Just om detta handlar söndagens kommande texter. Lyssna inåt på Sanningen, därefter kan du hjälpa den andre. ”Himmelriket är nära”. Så nära…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: