Intetsägande ”Här är ditt liv”

Den som ger sig ut i offentligheten har ingen pardon att förvänta sig.

Min pappa intervjuas i "Här är ditt liv" av Lasse Holmqvist
Min pappa intervjuas i "Här är ditt liv" av Lasse Holmqvist

Ovan citat kom från min pappa. Har man själv valt att bli en offentlig person och som tjänar på det, så skall man också inse att det finns nackdelar. Man kan inte äta alla godsaker och inte tro att det kostar något.

Många s.k. kändisar är rädda för att bli avslöjade. Eller är det så att många i gemen idag är så rädda för att bli synade att de sätter upp en mur kring sig. Till sist blir det bara en yta man möter, allt blir bara en sorts teater, som Stina Lundberg Dabrowski upprepade gånger påtalade i intervjun med Ingvar Oldsberg igår i TV. Även Ingvar verkar vara rädd att ställa frågor som berör på djupet. Rädslan kan finnas även hos honom, kan man undra.

”Här är ditt liv” och intervjuverna denna omgång verkar vara på de utfrågades villkor. Om det är så faller hela idén och nerven för programidén. Jag anser att man bör föra in helt andra intervjuobjekt. Dock tycker jag att Jan Eliasson var intressant. Stina och Svennis lever på andras bedrifter till en viss del. Det är Svennis lag som utför jobbet, liksom de som Stina intervjuvat. Visst tillför de med sina åtaganden, dock perifiert. Precis som programmet känns. Perifiert.

Läs Bibeln istället. Här avslöjas allt från mord, kidnappningar, svek, moral och omoral, död och uppståndelse m.m. Allt går på djupet. Det är kanske därför den Heliga Skrift berör så många. Detta är otäckt, men också befriande. Att möta sig själv är livsförbättrande. Världens längsta resa är den mellan hjärnan och hjärtat. Hjärtats intelligens är det vi behöver marknadsföra i vår tid. För detta får vi be om mod, då modet kan förbättra liv på djupet. Människor längtar efter autentiska människor, som vågar tala om det svåra och det glädjefulla.

”Var inte rädd” Ingvar. Du är underbar och älskad. I första Johannesbrevet står det att i den fullkomliga kärleken finns ingen rädsla. Bra tänkt, men svårt att uppleva och förstå. Tydligen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: