Är med i Radio P4 Uppland imorgon samt tankar för de hopp-lösa!

Allt är möjligt.

Jag får en kram av Biskopen vid min prästvigning!

På måndagarna har jag ledigt från Gottsunda församling.

Det finns inte så många andra människor som är lediga denna första arbetsdag i veckan, så man får oftast hitta på vad man skall göra själv. Det är lite för få museér i Uppsala. När jag bodde i Stockholm kunde man alltid förkovra sig i ett av stadens museums. Att bara spankulera i en köpgalleria ger i längden inte inspiration, förutom möten med andra självklart.

Ofta blir det dessa dagar läsning, se på TV eller/och att träna. Många möjligheter sålunda idag, men ibland är det skönt att bara vara och gå runt hemma och fixa.

Imorgon är jag bl.a. med i Radio P4 Uppland i direktsändningen mellan kl. 1500-1530. Tydligen lyfter man varje vecka fram en Upplandsprofil. Imorgon är det min tur. Märkligt. Förra veckan var det också en präst, lyssna här till den nytillträdda domprosten Annica Andersbrant. Det verkar som de finns ett behov av lyfta fram det andliga och därmed livets centrala frågor. Det finns alltför många som tycks bära på  inre tomrum och där man väntar på att bli helade av det Meningsfyllda.

Under mitt liv har jag haft uppdrag i eller bakom rampljuset såsom; discjockey, marknadschef på China Teatern,  eventproducent och nu verkar det också uppmärksammas att jag vill göra skillnad för de svaga i vårt samhälle, tänker främst på mitt fokus att ofta tala om de 400.000 ”glömda barnen” och att jag därmed vill klarare lyfta fram vårt lands största individuella problem – alkoholen. 

Numera som präst, med- och motmänniska, vill jag genom ”tuff kärlek” visa på en fungerande lösning för de hopp-lösa. Min pappa sade ofta: ”tappa inte sugen, det finns för många tappade sugar i världen”. Vi behöver varandra. Jesus säger att vi skall ”bära varandras bördor”. Klokt.

Bibeln är inte så tokig, tvärtom. Men du kanske inte läser i den? Akta dig, den är livsförbättrande. Jag vet. Inte bara tror. Det finns en Väg…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: