En söndag på landet…

Låta livet hända.

Lena kyrka, Vattholma

En hel dag till förfogande. Fri tid. Det viktigaste först. Visst drog lättjan i ena benet, det är inte för inte som det onda kallas för Frestaren i Bibeln. I örat hördes viskningen; ”stanna hemma, gör inget av dagen…”.

Lät fötterna styra när viljan svajade. Högmässa kl. 1100 i Lena kyrka och det blev en gemenskap, både vid nattvarden (hälften tog mot kalken av druvjuice, som jag oväntat fick dela ut, medan den andra hälften tog vinet) och vid det ”heliga” fikat efteråt. Predikan diskuterades bl.a. där i de bakre kyrkbänkarna efter gudstjänsten. ”Det onda skall inte in till evigheten”; menade prästen i sitt utlägg från dagens evangelietext, ”därav släpps inte alla in i himlen, bar de som har viljan till förändring, ett sinnelag som ber om hjälp av det Heliga, den Helige”, om jag förstod utlägget rätt.

Gratis kaffe med efterföljande lunch på pizzerian med intressanta samtal gav en injektion för framtiden. Och jag som tänkte vara hemma… Låt istället Kraften styra. ”Ske din vilja, inte min”. Att öppna sig och inte styra över dagen innebär oftast att Livet ger oväntade förbättrade vändingar och innehåll.

En söndag på landet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: