En blind kan leda en blind…

Det är bara den sjuke som vet hur den sjuke mår.

Det är så märkvärdigt att höra och se mirakel. Människor som tillfrisknar, trots att alla räknat ut dem, även de själva. Det är ofattbart att när man talar om det som tynger en med andra, så lättar bördan, ofta så pass mycket att packningen blir helt tom, dvs. om man själv vill bli frisk och gör sin ”hemläxa”. Talar om hur självhjälpsgrupper möjligör att människor kan sluta med sina dåliga vanor och sina risk- och missbruk.

De tolv stegen i dessa grupper är en begriplig och handfast metod för nästan all sorts tillfrisknande från osunt beroende.

Man kallar dessa grupper för Gemenskapen. Ett så underbart ord, som inbegriper kärlek, tålamod och meningsfullhet. Många behöver en gemenskap. Även jag. Hur är det med dig? Är du med i en gemenskap som inte dömer dig?

Tack för fina mail gällande mitt radioinslag igår! Lyssna på den i mitt förra inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: