Jag önskar mer pathos…

”Störst av allt är kärleken”…

 

"I svagheten finns styrkan"

Medverkar i den nyss släppta jul tidningen, med samma namn som rubriken. Tidningen som säljs till alla, bl.a. till olika församlingar, verkar ha gjort succé. Jag är i trevligt sällskap där med bl.a. Jenny Bergren från Ace of Bace samt Marcus Birro, den numera nyktre kristne poeten.

I avslutet i intervjun med mig önskar jag att det borde finnas mer pathos, vilket borde leda till mer handlingskraft, vilken kan befria människor från  medberoende, osunda relationer och likgiltighet. Att gripa in mot felaktigheter i världen, såsom Jesus, borde vara en skyldighet för den som har kraft.

Genom Guds befriande kärlek bör vårt egos slaveri avpolliteras. Därför behövs mer ”motmänniskor”, de som vågar säga ifrån och vilka kan inspirera andra, i vår värld. ”Var inte rädd” lär det ju stå 366 gånger i Bibeln. En uppmaning för varje dag. Och lite mer än så. Nådens budskap från Gud verkar vara obegränsad. Låt oss hjälpa till att göra den här världen till en bättre plats för oss och för kommande generationer. Och det börjar med mig. Och dig.

Borde kärleksfulla handlingar mot osund maktutövning och själviskhet premieras bättre? Har jag fel? Vad tycker du? Vad kan vi göra?

Se artikeln i tidningen här…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: