Har Gud skrivit Bibeln?

Är Bibeln skriven av människor eller Gud?

Frågan får jag ibland. Gud är märklig för många i vårt land idag. Man kan ana ”den högre kraften” i uppenbarelsen, säger många, såsom i naturen. Men… det finns en särskild uppenbarelse också, som många förkastar pga dålig kunskap eller bristande intresse, nämligen genom att studera Bibeln och Jesus ord och gärningar där, så kan man där skönja Gud tydligare.

I Skriftens tillkomst var både Gud och människa aktiva deltagare. Gud är källan och människan den som skriver ner Orden, men vi är mer än så, människan som skrev förmedlade också, ändå kom Budskapen från Gud eftersom vi är skapade till Hans avbild. Bibelns författare var drivna av Gud, genom den tredje personen i Hans väsen, nämligen genom den helige Andes inspiration, vishet och kraft.

”Ingen profetia har förmedlats genom mänsklig vilja, utan drivna av helig Ande har människor talat ord från Gud”. (2 Petrusbrevet, Nya testamentet. Kap 1, vers 21).

Bibeln är vis. Tänk om du slog upp den, men köp ex. ”Stora studiebibeln” med förklaringar. Aldrig har det varit lättare att ana och förstå Gud.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: