Lägg ner Spendrups…

Sänkt alkoholskatt leder till sänkt supande bland ungdomar hävdar bryggeridirektören Jens Spendrup, eftersom de köper svart sprit.

Ibland undrar jag om åsikter är på riktigt.. Om vuxna var förebilder och inte drack alkohol, utan visade att det är kul att festa och koppla av utan att droga hjärnan, så kan det ge nya bilder hur man kan umgås, dvs i direktsändning.

Rökningen är ju ett sådant bra exempel att man kan vara utan denna också farliga drog, att man kan förbjuda den på allmänna platser. Vad skulle hända om man förbjöd alkohol på krogar? Mindre våld, mindre trafikolyckor, mindre våldtäkter, gladare barn (ca 385000 i alla fall).

Till jul köper svenskarna på sig stora lager alkohol. Många är oroade hur det skall gå, framförallt familjemedlemmar. En del bjuder sina barn på första glaset hemma. Forskningen visar att detta är vansinnigt för deras framtid. Vem bryr sig? På allvar!

Ta inte bort folks ”snuttefilt” alkoholen, för vad skall man då trösta sig med. Ett liv utan alkohol verkar trist, tycks många äldre mena. Och barnen uppfattar signalen. Nej, Jens Spendrup, lägg ner bryggeriet och satsa på de unga. De behöver fler ungdomsgårdar, inte billig alkohol, tror i alla fall undertecknad.

Läs artikeln här: Jens Spendrups åsikt!

En kommentar på “Lägg ner Spendrups…

Add yours

  1. Det är ju inte alkoholen som är farlig, det är ju människans inställning till den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: