The show must go on…

Det är söndag, tredje advent…

Inget är självklart. Som att tro att ens röst håller. Under utbildningen sades det inget om vad man skall göra åt en hes röst som plötsligt uppkommer.

Fullsatt Sunnersta kyrka imorse och en mycket hes präst, dvs undertecknad. The’ med honung hela morgonen. Och mikrofonreglaget i topp kl. 1000. Nu kör vi!

Introducerade först den nya unga kyrkvärden Mikael innan gudstjänsten och det blev en predikan, innan vi börjat. Det kan bli så, när Anden är med. Luciakören med barnen var fantastisk, de inte bara sjöng, utan de var som små änglar med deras förtrollande klara röster och varma ögon.

Några ord tänkte jag försöka väsa fram som en predikan… Som vanligt släppte jag manus och lät Ordet föra oss alla framåt. Som ett mirakel blev rösten bara bättre och bättre. Predikan, jag går omkring, blev klart längre än avsett. Tydligen fanns det saker som ville fram, som trängde sig fram förbi trasiga stämband. Det blev inte som jag avsett, se skissen igår på predikan, men det blev tydligen bra. Budskapet landade hos en hel del, sades det.

Det heliga fikat gav fullsatt gemenskap. Så gav jag mig sent av till Steningeslott, nu med obefintlig röst (se bild på ingången längst ner). Men det som var viktigt denna dag hade ju sagts. Nu var det tid för inspiration.

Snabbt avverkade jag en titt i den vackra stenladan med alla utställare, för att sedan fara till en av min gamla hemstäder, Sigtuna, med dess legendariska julmarknad över hela långa Stora gatan (som har samma sträckning sedan 900-talet). Knökfullt men mysigt (bild nedan på Stora torget med Sveriges minsta rådhus).

Konditoriet där erbjöd mig den mest fantastiska butterkakan med saffran som jag någonsin förtärt. En smak av himlen fastnade på min gom vid kaffet vid hemkomsten. I Knivsta där jag tankade på hemvägen satt en stor affisch på Statoilmacken med Erik Grönwall (från just det Knivsta), han som vann Idol, om någon nu missat detta. Och den andra låten han sjöng i finalen var just; ”The show must go on”.

Hoppas det inte var min final idag! Men jag gjorde det som förväntades av mig, såsom evangelisten Lukas skriver; ”vi är dock blott betrodda tjänare”. En bra dag i mitt liv. Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: