Guds vilja eller marknadens?

Guds vilja eller marknadens?

Vem skall vi följa i dessa tider? Vem kan man lita på, som inte har dold agenda? Visst finns det de som är trovärdiga, men ingen av oss är perfekt, tack och lov.

Nya trender kommer och går. Nya vetenskapliga rön dyker upp och blir förkastade. Vem skall ge oss inspiration? Kan marknaden ge oss tillräckligt bra svar. Tror inte det pga erfarenhet.

Bibeln ger bra svar, Romarbrevet, kap 12:2. ”anpassa er inte efter denna världen, utan låt er förvandlas genom förnyelse av era tankar, så att ni kan avgöra vad som är Guds vilja;…

För att ta reda på Guds vilja för vår värld och vår framtid så bli inspirerad av Bibeln och Nya testamentets befriande budskap!

En kommentar på “Guds vilja eller marknadens?

Add yours

 1. Muslimerna tror på Profeten och vi trot på Profiten.
  ”Det finns bara en Gud som är Marknaden och vinsten är hans Profit”.
  Det är intressant hur vårt språk förgudar en massa begrepp genom att klä dem i bestämd form singularis, fast de är varken det ena eller det andra: Marknaden, Friheten, jämklikheten, Rättvisan, Girigheten, etc
  Vi har djävlan som Sjukdomen. Man påstår att en läkare botar Sjukdomen, när han botar en människa. Sjukdomen går inte att bota.
  I substantivets rike finns lika många figurer som i Olympen eller Valhall.
  Vi skulle behöva lära oss seriös Retorik i skolan, så att vi förstod inte bara vad metaforer är (vilket vi inte förstår) utan också at det finns något som heter Metonymi, som är intressantare och skapar mer problem än metaforerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: