Fler till kyrkan?

Vill se hur vi kan bli fler i kyrkan. Därför studerar jag olika böcker och olika församlingar som har växt i antal.

Vilka olika faktorer kan ingå för dessa kyrkor intresserar mig. Hur har de arbetat? Hur förankrar de sina visioner och hur arbetar de med bl.a ledarskap, delaktighet, gudstjänstutveckling och inklusivitet? Sammanställer listor och punkter för att hitta olika mönster så att jag inom snar framtid kan omsätta tankar i framgångsrik handling.

Just nu idag läser jag bl.a: ”Längta efter liv. Församlingsväxt i Svenska kyrkan” av Fredrik Mode’us. Intressant bok och spännande iaktagelser.

Jag vill vara del i en kyrka som berör. Om detta ber jag. Många har en andlig längtan idag. Låt oss vara fri-modiga och orädda, så vi möter behoven i vårt samhälle.

En kommentar på “Fler till kyrkan?

Add yours

  1. Jag tror olika ställen har olika förutsättningar någon generell regel eller sätt finns nog inte, men man kan alltid bli inspirerad. Tror att anden leder i denna fråga om man är närvarade i det man gör och lyssnar.

    Frågan är varför ska vi ha mer folk ?

    ”Sök det söker sök ej där du söker” Hjalmar

    Lev väl min vän Jesse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: