Gardells Jesus…

James Starr, lektor i exegetik och högskolelektor, har skrivit en intressant och tänkvärd artikel om Jonas Gardells bok ”Om Jesus”.

Starr menar att ”Gardell i sin version lyckats skapa en bild av den historiske Jesus som man nästan känner igen sig i. Det är i grova drag en spegelbild av Jonas Gardell själv”.

Det är Gardells egna teologiska agenda som redovisas, i många stycken fri från forskning där märkliga egna tolkningar framför en bild av Jesus som endast efterlämnat en etisk man. Inget annat.

Håller kristendomen på att bli så utslätad att den endast efterlämnar ett etiskt tankesätt. Vart tar Gud och hans tecken, under, vägen kan man undra.

Jesus var verkligen en sann humanist. Men också den levande inkarnerade Guden som hjälpte och hjälper oss. Som jag upplever det. Måhända är jag omodern, men mitt liv blev förbättrat då jag bejakade Jesus i mitt hjärta. Handtaget satt på insidan. Jag valde att öppna dörren. Hoppas Gardell inte stängt ute någon från undret…

Källa om Starr: Ingång nr 4, 2009. ”På jakt efter den historiske Jesus – om Jonas Gardells bok ”Om Jesus”: av James Starr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: