En dag på hemkontoret…

Hemma i lugnets hostande vrå…

Som präst behöver man förbereda sig, inför predikningar och ex konfirmandmöte. Hemma har jag mina teologiska böcker på mitt hemmakontor. Och i hörnet står min stol som bara är älskad av mig. Och min första nalle bevakar platsen. Här är det viktigt att vara, läsa, be och begrunda. Ett andligt uppdrag kräver andlig fördjupning, att man bottnar i sitt Sanna jag, annars blir man bara en ekande cymbal.

Inser att man bör sitta hemma en dag i veckan och läsa och förbereda sig. Dock gör jag inte det, däremot många av mina nya kollegor som prästvigdes samtidigt med mig. Det finns inte en tradition gällande detta inom alla församlingar. Varför? Kan gissa.

Nu ikväll efter att varit i min stol hostandes en hel dag skall jag ta del av viktiga insikter om olika tal: griftetal och vigseltal, i boken jag köpte på Teologifestivalen förra veckan, ”I glädje och sorg” av Jan-Olof Aggedal (Arcus, 2009).

Använd nyfikenheten för att föra fram våra liv på kärlekens väg. Carpe diem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: