Idag fyller jag 7 år. Stor dag.

Mycket märkligt!

Idag är det precis sju år sedan jag gick på mitt första självhjälpsmöte inom 12-stegs rörelsen. Sålunda har jag gjort en mycket grundlig självinventering och andlig resa. Har inte valt att ta något återfall med alkohol på 2555 dagar eller 153300 timmar eller 9198000 sekunder.

Resan började bl.a med att jag på en mc-mässa fick en Biker-Bibel i min hand. Ett annat inslag var att jag blev ”beordrad” att gå en nybörjarkurs inom kristen tro, en Alphakurs. Där mötte jag en ”lärjunge” som berättade att det fanns en väg för tillfrisknande från beroende och medberoende.

Första mötet med alla andra beroende förändrade mitt liv för alltid. Och man vågade tala om Gud, som jag uppfattar honom, fri modigt.

Nu är jag på väg som präst att döpa en liten flicka idag. Vem kunde anat denna väg. Inte jag, aldrig någonsin i mina vildaste drömmar. Aldrig trodde jag att jag kunde avhålla mig från att någonsin dricka alkohol mer. Löftet är en dag i taget. Det är det enda jag lovar. Nu sju år – en dag i taget.

Befrielsen kom från en människa som vågade tala om sin brustenhet. Fler förebilder, som vågar tala om sin svaghet behövs. Jag försöker….

5 kommentarer på “Idag fyller jag 7 år. Stor dag.

Add yours

 1. Grattis på sjuårsdagen! 🙂

  Spännande att läsa det sista stycket, med tanke på vad jag själv skrev för bara ett par dagar sedan (inlägget ”En allt annat än perfekt skara”)…

  /Lars

 2. Grattis Micke.. Jag hade min 15 årsdag den 13 februari.. det var den dagen jag satte mig i en taxi efter att ha vart på min kusins 40 års fest.. jag tänkt jag skulle fortsätta festa i stan .. Men då jag satte mig i taxin så sa min mun istället kör mej till mariapolikliniken.. Å jag tror nog att det var mitt första tungotal eller vad tror du?? Krama familjen å glöm inte hur viktig du är för alla runt dej man allra viktigast är du för dej själv.. Ett orginal är alltid bättre en en kopia det gäller inte bara konst utan i ännu högre grad alla oss människor.

 3. Hej Micke
  Har spridit din B-uppsats om alkoholfritt inatt och var tvungen att kolla vad du gör idag.

  För det första, GRATTIS till tid. Det är en fröjd att se att programmet fungerar, själv hade jag tid den 5:e februari och det är en känsla att åka till Karlbergsgruppen i Stockholm och byta ut medaljen.

  Såg den att Schaffer kommer till dig. Är jag ledig den dagen så kommer jag också.

  Guds frid till dig och familjen.

  Micke! En dag i taget

 4. Hej igen Micke, det märks att man är under tillfrisknande idag igen. Glömde att dela min glädje över din vigning. Ett stort grattis till att kyrkan vill ha dig som officiell lärjunge som går framtiden till mötes och sprider budskapet.
  /Stefan

 5. Tack! Det är fantastiskt roligt att få tala om tro, hopp och kärlek. Lycka till med alla dina åtaganden själv Broder!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: