Sannerligen prövningens väg…

190 kilometer färd för Jesu skull idag!

Körde hemifrån tidigt imorse genom en halvmeter snö och givetvis fastnade jag. Insåg att jag behövde hjälp. Och så var det svårt att be om hjälp. Igen. Dock bad jag om mod och grannen Janne ryckte ut med traktorn och plogade upp vägen härute på landet. Tack så himla mycket!!!

Släppte predikomanuset i Sunnersta kyrka. Igen. Talade om det som låg på mitt hjärta om temat prövningens väg. Och hur Gud griper in om vi ber om hjälp när vi söker Guds avsikt med våra liv. Att bli befriade från andras och egna vanföreställningar är centralt för vår vidare färd. Be om mod att leva äkta och ärlighet.

Sistnämnda talade jag senare på eftermiddagen om i Söderfors församlingshem (bilden) för konfirmander och vuxna, dit jag var inbjuden av pastorsadjunkt William och prästen Monica som ställde frågor.

Många var tydligen nyfikna när jag idag på min lediga tid där talade om alkohol, riskbruk och att man som barn inte behöver skämmas för föräldrar som dricker för mycket. Jag vill visa på en väg för upprättelse. Detta genom självupplevda upplevelser. Skaffar mig erfarenhet som präst i konfirmandarbetet genom ett besök som denna idag. Kidsen är så smarta. Och pizzan var god efter färden genom Uppland.

Nu är det vila som gäller. Vi alla behöver ta det lugnt, för det är först då musklerna växer, i vilande, så gör också vi mentalt och andligt när vi drar oss tillbaks. Jesus drog sig också undan ibland. Ett bra föredöme för oss Medborgare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: